ACTIAM: Strategy shift - water als essentieel beleggingselement
700 miljoen mensen wereldwijd met een laag inkomen, voor wie afstand bewaren nagenoeg onmogelijk is, kunnen het zich niet veroorloven een dag niet te werken of hebben geen toegang tot ruim voldoende (schoon) water of zeep om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
Lees verder >>>

Robeco
Aegon AM en ABN AMRO brengen ESG en SDG’s onder in een ‘engage for impact’-strategie
Duurzame ondernemingen vinden, die ook een positieve impact hebben op mens, milieu en maatschappij. Het is de kern van de samenwerking tussen Aegon AM en ABN AMRO, die heeft geleid tot de ABN AMRO Aegon Global Impact Equity strategie.
BNP Paribas AM: Hoe disruptieve technologie ons in versnelde pas naar de toekomst brengt
Disruptie als gevolg van technologische innovatie openbaart zich in alle sectoren. Het vraagt van beleggers een brede blik op de wereld, sectoren, bedrijven en waarderingen.
Lees verder >>>
Invesco past ESG 2.0 toe in passieve obligatieportefeuilles
Een duurzame obligatie-ETF met de karakteristieken en het rendement van een reguliere obligatie- index, zonder de tracking error oploopt vanwege een te sterke concentratie? Bij de ETF’s van Invesco heet dat ESG 2.0.
Kempen: Een echt duurzame belegger is een actieve belegger
Beleggers en bedrijven kunnen niet toekijken hoe de wereld verandert. Zij moeten actief deelnemen aan de transitie. Een echt duurzame belegger is daarom een actieve belegger, zegt Richard Klijnstra, Head Sustainable Value Creation bij Kempen.

NN IP: voortrekkersrol in duurzaam en impactbeleggen
NN Investment Partners is al twee decennia lang koploper in verantwoord beleggen. In deze periode ontwikkelde verantwoord beleggen zich van niche naar mainstream. Het fondshuis heeft de future-proof duurzame en impactoplossingen al een tijdje in huis.
Lees verder >>>

Pictet Asset Management: ‘Niet elke megatrend waait even hard’
Digitalisering is een belangrijke megatrend in de multi-thematische Global Thematic Opportunities-strategie van Pictet Asset Management.
Robeco: Circulaire economie: van ‘sympathiek idee’ naar tastbare beleggingen  
Volgens het adviesbureau Accenture vertegenwoordigt de circulaire markt in 2030 een waarde van 4.500 miljard dollar. Maar hoe met succes te beleggen in dit economische en industriële kringloopconcept?
Lees verder >>>

Schroders: Waarom de energietransitie een enorme investeringskans is 
De energietransitie is zowel een enorme kans als noodzaak om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. In de komende drie decennia vertegenwoordigt de megatrend een investeringsmogelijkheid van 120.000 miljard dollar.
Lees verder >>>