Jeroen van Oerle

Jeroen van Oerle is binnen het Trends Investing-team van Robeco portfoliomanager van Fintech Equities. In deze nieuwe Fintech-strategie van Robeco is een half jaar na de lancering in november 2017 een kwart miljard euro gestroomd. 

Daarnaast is Jeroen betrokken bij innovatie binnen Robeco, zoals het toepassen van kunstmatige intelligentie bij fundamenteel beleggen. Daarvoor was hij trendanalist, en onderzocht beleggingstrends in de financiële sector. Jeroen is sinds 2013 werkzaam in de beleggingswereld, het jaar dat hij bij Robeco kwam werken. Hij studeerde financiële economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is CFA Charterholder.

Titel presentatie: Financiële innovatie: van trends tot inzicht

​Ook de financiële sector moet eraan geloven: fintechbedrijven rammelen aan de poort met slimmere goedkopere en snellere oplossingen en traditionele klantmodellen staan onder druk. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar financiële producten doordat overheden de zorg voor later in de handen leggen van burgers. Jeroen duidt de trends in fintech en legt uit hoe beleggers kunnen profiteren Daarnaast geeft hij een kijkje in de keuken van het nieuwe Robeco Fintech Fonds.

Download de advertorial: Fintech of techfin? That's the question

Download de presentatie van Jeroen van Oerle