De ronde tafels vonden plaats op woensdag 9, 16 en 23 september. 

Woensdag 23 september - Waarheen? Waarvoor? De economie post-corona

Waarheen? Waarvoor? Laat die vragen maar over aan deze drie Nederlandse macro-economen en beleggingstrategen, die eigenlijk geen nadere introductie behoeven. Zij blikken aan de virtuele ronde tafel vooruit naar de economie en  wereld post-corona. Komt er wel of geen inflatie? Hoe lang blijfven de groei en rente nog laag? Einde van de globalisering? Leve lokaal? Inclusief kapitalisme of wint de aandeelhouder toch? Neemt China het stokje over van de Verenigde Staten als  economische grootmacht? Een tafel vol macro-economische vragen en nog veel meer antwoorden.

Kijk hier de virtuele ronde tafel terug

Woensdag 16 september  - Wordt duurzaam beleggen  het nieuwe normaal?

Duurzaam beleggen was de zilveren rand rondom de donkere corona-storm. Gedurende de pandemie hebben beleggers vaker gekozen voor duurzame strategieën, die veelal ook beter rendeerden dan hun niet-duurzame tegenhangers. De draai naar duurzaam beleggen was echter al voor de pandemie gemaakt, en zal ook post-corona aanhouden. Drie duurzame beleggers blikken vooruit aan deze virtuele ronde tafel. Waar gaat het heen met duurzaam beleggen en waar liggen de kansen?

Kijk hier de virtuele ronde tafel terug

  • BNP Paribas Asset Management, Edward Lees (Energietransitie)
  • Invesco, Wim Vandenhoeck (Duurzaam beleggen in opkomende markten)      
  • NN Investment Partners, Jeroen Bos (Verantwoord beleggen als het nieuwe normaal)

Woensdag 9 september - Thematisch beleggen in de wereld post-corona 

Een goed gediversifieerd thema, verspreid over meerdere sectoren, kan een interessante beleggingsportefeuille vormen en het beste rendement opleveren. Aan deze virtuele tafel praten drie themabeleggers over het succes van thematisch beleggen in de afgelopen jaren, uitgedrukt in rendement en instroom van kapitaal. Ook vertellen zij welke thema’s zij kansrijk achten in de wereld post-corona.

Kijk hier de virtuele ronde tafel terug

Sprekers: