Het Fondsevent is dit jaar geen fysieke bijeenkomst, maar een maand lang een virtuele verkenning van de ‘nieuwe wereld’. Met de grote finale op maandag 28 september. Met uw aanmelding voor het Fondsevent sturen wij u interessante video's, nodigen we u uit mee te doen aan interactieve ronde tafel sessies . .

De ronde tafels vinden plaats op woensdag 9, 16 en 23 september van 13:00 - 14:00 uur. Het is ook mogelijk om de ronde tafel on demand terug te kijken. 

Woensdag 9 september - Thematisch beleggen (Engelstalig)

Een goed gediversifieerd thema, verspreid over meerdere sectoren, kan een interessante portefeuille vormen en het beste rendement opleveren. Aan deze virtuele tafel schuiven drie themabeleggers om te praten over het succes van thematisch beleggen in de afgelopen jaren, uitgedrukt in rendement en instroom van kapitaal. Ook vertellen zij welke thema’s zij kansrijk achten in de wereld post-corona.

  • Robeco, Jack Neele (Consumenten trends)
  • Schroders, Mark Lacey (Energietransitie)
  • Pictet Asset Management, Gertjan Van der Geer  (Digitalisering)

Woensdag 16 september  - Duurzaamheid (Engelstalig)

Duurzaam beleggen was de zilveren rand rondom de donkere corona-storm. Gedurende de pandemie hebben beleggers vaker gekozen voor duurzame strategieën, die ook beter rendeerden dan hun niet-duurzame tegenhangers. De draai naar duurzaam beleggen was echter al voor de corona-crisis gemaakt, en zal ook post-corona aanhouden. Drie duurzame beleggers blikken vooruit aan deze virtuele ronde tafel. Waar gaat het heen met duurzaam beleggen?

Woensdag 23 september - De economie post-corona (Nederlandstalig)

Waarheen? Waarvoor? Laat die vragen maar over aan deze drie Nederlandse macro-economen van naam en faam. Een blik naar de economie en de wereld post-corona. Wel of geen inflatie? Een lage groei en een lage rente? Einde van de globalisering? Leve lokaal? Inclusief kapitalisme of blijft de aandeelhouder winnen? Gaat China of de VS aan de ecomische touwtjes trekken? Een tafel vol macro-economische vragen en met nog meer antwoorden.